2min

Tags in dit artikel

, , ,

De LG V30 ligt begin december in de Nederlandse winkel, met een adviesprijs van 899 euro. Daarmee heeft de high-end smartphone een soortgelijke prijs als bijvoorbeeld de Google Pixel 2 XL, die voor 939 verkocht wordt in Nederland. De smartphone heeft een 6-inch OLED-scherm en is voorzien van een aantal interessante extra’s.

De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant heeft het nieuws vandaag bekend gemaakt. De LG V30 werd eind augustus onthuld en bij die aankondiging liet de fabrikant meteen weten hem in het vierde kwartaal in de Benelux te zullen verkopen. Het duurde echter tot vandaag voordat de daadwerkelijke verkoopdatum en adviesprijs bekendgemaakt werden. In Nederland wordt het toestel straks verkocht in de kleuren Cloud Silver en Moroccan Blue.

Specificaties LG V30

De smartphone heeft en 6-inch OLED-display dat door LG zelf gemaakt wordt. Het scherm beslaat, zoals de trend is in smartphoneland, bijna de hele voorkant van het toestel en heeft een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Per inch beschikt het toestel over 538 pixels en kan het meegaan met de concurrentie.

Het Android-toestel wordt draaiende gehouden door een Qualcomm Snapdragon 8350processor, die in totaal over vier gigabyte aan werkgeheugen beschikt. Verder heeft het toestel 64 gigabyte aan opslagcapaciteit en kan dat aangevuld worden met een microSD-kaart van maximaal twee terabyte.

Camera’s en audio

De V30 heeft aan de achterkant een dubbele camera. Op de eerste plek is er een 16-megapixelsensor, die aangevuld wordt met een 13-megapixelsensor met beeldhoek van 120 graden. Aan de voorkant beschikt de smartphone nog over een 5-megapixelsensor met f/2.2-lens voor extra heldere plaatjes in donkere omstandigheden.

De smartphone is verder vooral ook interessant als het aankomt op audio en video. LG heeft het apparaat voorzien van Hi-Fi Quad DAC en de audiotuning is verzorgd door B&O Play. De V30 heeft ook nog speciale filters voor kleurcorrectie, waardoor beelden er extra goed uit moeten zien.