2min

Smartphoneland is behoorlijk trendgevoelig. Momenteel zijn dubbele camera’s en nagenoeg randloze schermen het populairst. In de toekomst verwacht men ook flexibele schermen voor de meest high-end telefoons, waarvan de Samsung Galaxy X de eerste lijkt te zijn. Maar in de tussentijd zoekt men naar nog meer nieuwe gimmicks.

Het Chinese bedrijf Huawei, de nummer drie van de smartphonemarkt op dit moment, heeft iets geinig nieuws bedacht. Volgend jaar komt het met drie camera’s aan de achterkant van zijn nieuwe vlaggenschip, de Huawei P11. Dat meldt de doorgaans betrouwbare lekker Evan Blass vandaag op Twitter.

Veertig megapixels en AI

Gecombineerd moeten die drie camera’s volgens Evan Blass voor 40MP-foto’s met vijfmaal hybride zoom zorgen. Maar dat is niet alles: ook zal de camera aan de voorkant over 24MP beschikken voor extra goede plaatjes in “omstandigheden met weinig licht.”

Volgens Blass wordt er voor de vier cameralenzen gebruik gemaakt van Leica-technologie. Die lenzen zullen, blijkt uit gelekte plaatjes in handen van Blass, honderd procent meer licht vangen en over een Pro Night Mode beschikken. Die moet het mogelijk maken om “prachtige nachtfoto’s te knippen”. En daar komt nog AI bij, waarbij de camera automatisch het beste frame zoekt en de beste instellingen voor de omstandigheden zoekt.

Interessant op bovenstaande plaatjes is dat Huawei het op het marketingmateriaal over een PCE Series telefoon heeft. Het zou kunnen dat met PCE verwezen wordt naar de P11, maar het kan ook om een gloednieuwe productlijn gaan, waarbij de camera dan de voornaamste onderscheidende factor wordt.