min

Tags in dit artikel

, , ,

Autofabrikant Volvo heeft een nieuwe auto ontwikkeld die op Windows 98 draait. Deze auto heeft ook nog alle technische snufjes aan boord.

De auto heeft van binnen sensors en camera’s waarmee die snel naderende auto’s, auto’s die van baanwisselen in de dode hoek, te dicht op de voorganger rijden en de bagage/passagiers op de achterbank in de gaten kan houden. In de auto zitten 5 gescheiden computers aan boord, die allemaal draaien op Windows 98 van Microsoft.

Volvo zijn grootste doel is het bevorderen van de veiligheid. Deze auto, de prototype, heeft een prijs van 10 miljoen dollar en is voorzien van een Personal Communicator waarmee je de deuren via je de vingerafdruk kan openen. Ook geeft hij weer als er mensen tegen aan leunen of in de auto zitten.

BMW heeft ook zo’n soort auto onthuld, die ook met Windows draaide. Deze Windows was de CE versie. Je kon ermee bellen en gebeld worden, hij had een navigatiesysteem en een aantal functies waarmee je bepaalde verrichtingen mee kon maken in de auto.