1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart biedt zijn computers aan voor nog geen 200 dollar! Helaas kunnen alleen Amerikanen van deze actie gebruik maken. De computer is niet helemaal kant-en-klaar, er ontbreken onder andere nog een diskettestation en monitor. Er zit een 800 MHz processor in met 128 ram, een 10 gigabyte hardeschijf en een 52 speed cd-rom speler. Verder is deze extreem goedkope computer alleen via het internet te verkrijgen.

Eind februari werd het Windows besturingssysteem al door Wal Mart geschrapt om zover mogelijk te kunnen zakken met de prijs. Doordat er dus geen besturingssysteem bij zat leidde dit tot enig kritiek omdat Wal-Mart ‘de niet technische’ klanten zou hebben misleid door de lage prijs.
Veel klanten kwamen voor een verassing te staan toen ze ontdekte dat er geen besturingssysteem bij zat. De nu aangeboden pc beschikt wel over een OS, Lindows. Je kunt ook kiezen voor een systeem met Windows XP. Deze kost wel honderd dollar meer. Daarvoor krijgt de koper er ook een 56k modem bij. Rest de vraag of en wanneer Wal-Mart de systemen wereldwijd gaat verschepen.

De actie is hier te bekijken.