2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is vorige week begonnen met het versturen van een update voor Windows XP naar computerfabrikanten. Na de installatie van deze update, niet te verwarren met SP1 voor Windows XP, biedt het bedrijfssysteem ondersteuning voor Bluetooth. De Bluetooth-technologie is al in veel mobiele telefoons en PDA’s terug te vinden maar tot nu toe waren er nog maar weinig Bluetooth-apparaten voor de PC te vinden. Reden hiervoor is de ontbrekende ondersteuning hiervoor in Windows XP. Linux en Mac OS X beheersen de Bluetooth-technologie al langere tijd.

"Microsoft gaat er van uit dat deze mijlpaal als een katalysator zal werken voor de ontwikkeling en het gebruik van draadloze technologieën. Het is een van de snelst groeiende marktsegmenten in de computerindustrie", aldus Jim Cullinan, Lead Product Manager voor Windows XP. "De massale verspreiding van Bluetooth-apparaten zal nieuwe mogelijkheden bieden voor de Wireless-markt en de consument zal steeds meer van dergelijke apparaten kunnen kopen". Waarom Microsoft zo lang heeft gewacht met de integratie van Bluetooth in Windows XP wilde Cullinan niet vertellen.

De softwarereus gaat er van uit dat de eerste computers met "Bluetooth-XP" rond de kerst in de winkels zullen liggen. Wie Windows XP al de zijne mag noemen zal de ondersteuning voor Bluetooth via de Windows Update binnen kunnen halen. De consument moet dan wel Service Pack 1 voor Windows XP al geïnstalleerd hebben. Bovendien bestaat de kans dat de consument nog een tijdje op zijn update moet wachten. Nadat Microsoft vorig jaar een update voor USB2-ondersteuning aan computerfabrikanten had verstuurd konden consumenten deze update pas twee maanden later afhalen.