2min

Tags in dit artikel

, ,

Aladdin Knowledge Systems leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internetcontent, biedt met eSafe een pro-actieve beveiliging tegen virussen zónder dat daar telkens nieuwe updates voor nodig zijn. Het specifieke onderdeel dat hiervoor wordt gebruikt, XploitStopper, analyseert emails op afwijkingen die erop duiden dat een beveiligingslek wordt misbruikt door zogenaamde ‘exploits’. Dit was onder meer het geval bij de vorige week ontdekte Trojan BugBear.

Shimon Gruper, Executive Vice-President Internet Technology van Aladdin: “Met de komst van de BugBear-Trojan werd de noodzaak voor een nieuwe generatie virusbeveiliging nog eens duidelijk gemaakt. Traditionele technologieën die vertrouwen op het scannen en updaten, kunnen internetvandalen niet direct stoppen zodat ze de kans krijgen schade aan te richten. En wanneer de update eenmaal beschikbaar is, is het nog maar de vraag of deze direct wordt geïnstalleerd. Daarom heeft Aladdin een oplossing ontwikkeld waarbij beveiliging niet langer afhankelijk is van virus-updates. Zo detecteerde eSafe de BugBear-Trojan vanaf het eerste moment.”

Aladdin verwacht dat de noodzaak voor pro-actieve oplossingen als eSafe alleen maar zal toenemen. Peter van Ruiten, VP Marketing West-Europa van Aladdin: “De laatste jaren zien we dat virussen zich sneller verspreiden en kwaadaardiger worden. De uitdaging om updates snel te ontwikkelen en te verspreiden, wordt voor de leveranciers van traditionele antivirussoftware steeds groter. Ons motto ‘virus-updates komen te laat’ bewijst zichzelf steeds vaker door de impact van nieuwe virussen als BugBear.”

XploitStopper
XploitStopper maakt deel uit van eSafe en analyseert emails op afwijkingen die erop duiden dat een beveiligingslek wordt misbruikt in een besturingssysteem, emailprogramma of browser. Alhoewel dagelijkse antivirus-updates onmisbaar zijn, bieden zij alleen bescherming tegen geïdentificeerde virussen. Een nieuwe virusuitbraak is gevaarlijk tot aan het moment dat het virus geïdentificeerd is, er een update voor beschikbaar is, én de update geïnstalleerd is. Gedurende deze tijd kunnen virussen en wormen gebruikmaken van de zwakke plekken in het systeem. XploitStopper is niet afhankelijk van updates en schakelt deze kritieke periode uit door virussen pro-actief te identificeren.