min

Tags in dit artikel

,

De eerste Tablet PC van Fujitsu Siemens is uitgerust met een 4000 mAh sterke Lithium-Ionen accu die moet zorgen voor maximaal 5 uur mobiel werken. De Stylistic ST4110 werkt met Microsoft Windows XP Tablet PC Edition, die begin november officieel op de markt zal komen.

Afwijkend van de door Microsoft opgestelde specificaties biedt de Stylistic ST4110 op de voorzijde een tweede "oog" voor IrDA die gebruikt kan worden voor een niet meegeleverde combinatie van toetsenbord en muis. Wel geheel volgens de specificaties van Microsoft kan de Stylistic ST4110 worden bestuurd met scrollknoppen, een knop voor snelstart en een rotatieknop. De op deTablet PC geïnstalleerde software wordt bediend met een speciale stift die is ontwikkeld door Wacom.

De bewegingen van de stift worden geregistreerd door een elektromagnetisch veld en omgezet in muisbewegingen of -kliks. Het voordeel hiervan is dat het beeldscherm zich niet voor de gek laat houden door een ongelukkig gekozen aanraking met de hand. Het nadeel is dat er gaan andere manier is om gegevens in te voeren.

Om de handgeschreven tekst te kunnen herkennen maakt de Tablet PC Edition van Windows XP gebruik van een programma met de naam Journal. Dit stukje software heeft wat weg van een notitieblokje en laat zich op het eerste gezicht zo ook gebruiken. Journal breidt elk Office-programma uit met eigen velden voor het invoeren van handgeschreven teksten.