1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een nieuw touchpad, dat is ontwikkeld door onderzoekers van de Delaware University, moet de functionaliteit van de muis en toetsenbord overnemen. Wayne Westerman en John Elias hebben vijf jaar nodig gehad om de iGesture te ontwikkelen en hebben voor de marketing van het nieuwe apparaat een nieuwe firma met de naam FingerWorks opgezet.

De iGesture moet alle functies van het toetsenbord, zoals navigatie, scrollen, verwijderen, kopiëren en plakken overnemen. Het invoeren van leestekens doet de iGesture aan de hand van de stand en de bewegingen van de vingers. Voor het invoeren van cijfers is een apart numeriek touchpad aanwezig.

Bij het bepalen van de stand en de bewegingen van de vingers wordt volgens Elias gebruik gemaakt van de verandering van de lichtinval. Een probleem kan de toch wel lange inwerktijd zijn. Volgens de onderzoekers hebben nieuwe gebruikers ongeveer vier weken nodig voordat zij echt met het circa 180 dollar kostende apparaat kunnen werken.

Voor de echte beginner zal er ook een klassiek toetsenbord verschijnen dat voorzien is van een op de iGesture gebaseerd cijferblok. Dit toetsenbord zal zo’n 200 dollar gaan kosten.

Volgens de ontwikkelaars is de iGesture geschikt voor Windows, Mac en Linux.