1 min

Een Zwitser beweert dat hij een toetsenbord voor iPhones heeft ontwikkeld dat trillingen detecteert, wanneer iemand met zijn vinger een oppervlak zoals een tafel raakt. Hij zegt gebruik te maken van een accelerometer om de trillingen waar te nemen.

Op dit moment bestaan er al wel hele dunne toetsenborden, denk hierbij aan de Surface Touch Cover. Er zijn eveneens toetsenborden te vinden die geprojecteerd kunnen worden op een oppervlak en gebruik maken van een camera. De Zwitser Florian Kräutli heeft echter een methode ontwikkeld om het beste van deze twee werelden te combineren in een nieuw soort toetsenbord.

Kräutli geeft aan dat wanneer het Vibrative Virtual Keyboard is geïnstalleerd, elke vlakke ondergrond omgetoverd kan worden tot een toetsenbord. Op dit moment duurt het nog wel 10 minuten voordat de telefoon gewend is aan de ondergrond, de telefoon moet eerst letterlijk getraind worden.

Het toetsenbord, ontwikkeld door Kräutli, staat op dit moment nog in de kinderschoenen zoals uit het filmpje hieronder blijkt. Toch lijkt het wel een van de innovatieve ontwikkelingen binnen de ICT die de moeite waard zijn om te blijven volgen.