2min

Tags in dit artikel

, ,

Xerox heeft bekendgemaakt dat de revolutionaire nieuwe DocuColor iGen3 digitale productiepers beschikbaar is voor uitlevering. Hiermee zet Xerox de belangrijkste nieuwe technologie van de afgelopen tien jaar op de markt. De eerste uitleveringen zullen plaatsvinden in Chicago, Londen, Los Angeles, New York, Parijs en Washington, daarna zijn de overige internationale markten aan de beurt. De eerste installaties bij klanten in Nederland zullen in het eerste kwartaal van 2003 plaatsvinden.

Tegelijkertijd heeft het bedrijf een reeks oplossingen en diensten gelanceerd die volgens Xerox zullen zorgen voor een verdere groei in de hoog-volume printermarkt, doordat deze oplossingen haar klanten helpen hun omzet en winst te verhogen. Tijdens de belangrijkste grafische vakbeurs van Noord-Amerika, de Graph Expo, toonde Xerox ook nieuwe oplossingen voor on-demand boekenproductie en geavanceerde software voor haar zwartwit- en kleuren-productieprinters.

Deze producten en diensten zijn bedoeld ter verbetering van de marges van commerciële drukkers en printers. Op de Graph Expo toonde Xerox opnieuw haar leidende positie in de hoog-volume printerwereld door nieuwe productiemethodes in nieuwe marktsegmenten te lanceren. Xerox richt zich nadrukkelijk op de grafische markt en bewijst tegelijk haar groei en verandering als organisatie.

Voor het eerst hebben de klanten die de DocuColor iGen3 digitale productiepers hebben getest hun ervaringen uitgewisseld. Ze toonden buitengewoon goede resultaten van drukopdrachten die de kwaliteit van traditionele offset evenaren. Xerox heeft tijdens de testperiode diepe indruk op hen gemaakt door terwijl de machines uitvoerig werden getest, tegelijkertijd veel tijd en energie te steken in het trainen, adviseren en begeleiden van de mensen in de aan de test deelnemende grafimedia-bedrijven. Xerox toonde een duidelijke visie over volumegroei en bood oplossingen op gebieden als one-to-one marketing en digitale boeken.

De gebruikers waren enthousiast over de afdrukkwaliteit. Er werden kleuren geprint die in 4-kleuren offset niet te halen zijn. De DocuColor iGen3 digitale pers bood de beste kwaliteit digitale afdrukken op gestreken papier die ooit getoond zijn. De testers verwachten een enorme toename van hun afdrukvolumes op deze nieuwe machines. Een aantal van hen heeft hun tweede DocuColor iGen3 alvast maar besteld.