1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gister is gebleken dat de software gigant uit redmond wel degelijk schuldig blijkt te zijn aan onwetmatigheden die in de loop van het proces tegen het bedrijf zijn komen vast te staan. Dit is gister middag bepaald door een Amerikaanse rechter. Deze beslissing zal veel te wegen brengen. Voor de concurrenten opent die beslissing de weg naar nieuwe rechtszaken.

Microsoft had gevraagd om heroverweging van 395 van de 412 ‘bevindingen’ die door de voormalige ‘Microsoft-rechter’ Thomas Penfield Jackson waren vastgesteld. Districstrechter Frederick Motz in Baltimore heeft dat verzoek gisteren afgewezen. Motz heeft de supervisie over een aantel private rechtszaken tegen Microsoft die de afgelopen jaren zijn opgestart, waaronder die van Sun, AOL Time Warner, Netscape, Be en een groep consumenten. Eerder al had een Californische rechter, die 27 zogeheten class action suits onder zijn hoede heeft, 382 van de officiële bevindingen gegrond verklaart.

Deskundigen denken dat het voor de hand ligt dat Microsoft de nog lopende rechtszaken met een schikking zal afhandelen. De beslissing van Motz zal de kosten daarvan doen groeien. Het bedrijf heeft daartoe echter voldoende geld in kas.