1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hoewel de markt voor de pas geïntroduceerde Tablet PC’s tussen nu en 2007, naar schatting, jaarlijks met 65% zal groeien, gelooft IDC research niet dat ze een bedreiging zullen vormen voor de traditionele notebook.

Vorige week kwamen tal van hardwareleveranciers op de proppen met hun modellen die werken met het Windows XP Tablet Edition besturingssysteem van Microsoft. Ook volgende week op de Comdex wordt verwacht dat vooral Tablet PC’s de show zullen stelen. Ondanks dit alles, zal de Tablet PC, geen bedreiging gaan vormen voor de notebook, aldus IDC research. De doorbraak zal volgens de marktonderzoeker geremd worden door de onvolledigheid van de schriftherkenning waarmee de toestellen worden uitgerust. Ook mechanische problemen zouden een hinderpaal vormen.

Een Tablet PC van Fujitsu Siemens. Type: Stylistic ST4110

Vooral bedrijven die werknemers in dienst hebben zonder een vaste werkplek zullen in de Tablet PC gaan investeren, aldus IDC research. Maar deze werknemers kunnen in de meeste gevallen ook hun functies zonder verhindering uitvoeren met een normale notebook. Hierdoor zal de Tablet PC weinig kans maken, in de concurrentie met de huidige notebooks.