1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De authentificatie client die de toegang beveiligt tot Wireless Lan-netwerken, zit tegenwoordig niet alleen meer in Windows XP. De Microsoft 802.1X Authentication Client-applicatie werkt volgens Microsoft, onder voorwaarden, met de volgende besturingsystemen: Windows 98, Windows NT 4 SP6, Windows 2000 en Windows ME. Specifieke installaties zijn wel nodig, die staan vermeld op de website van Microsoft.

Het programma voegt een extra laagje beveiliging toe, naast de al gebruikelijke netwerkaanmeldingsmethodes. Hier voor gebruikt Microsoft het “Extensible Autentication Protocol (EAP)”. In netwerkomgevingen waar met zogenaamde “certificaten” wordt gewerkt, is er de mogelijkheid om EAP-Transport Level Security (EAP-TLS) te gebruiken. De sterkst mogelijk versleuteling van data wordt dan toegepast tijdens de authentificatie.

Microsoft vertelt echter niet met zoveel woorden dat de update ook problemen met haar eigen wireless netwerkapparatuur moet oplossen. Die verkoopt Microsoft sinds 1 oktober, onder meer accespoints voor Wireless Lan.