1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In Japan zijn ze er in geslaagd om een telefoon oplader te creeren die geen stopcontact meer nodig heeft maar die de zon als energie bron gebruikt. Het Japanse telecombedrijf Nippon Telegraph and Telephone (NTT) is het bedrijf die deze uitvinding gedaan heeft. Ze hebben tot nu toe alleen wat prototypes gemaakt, maar binnenkort zullen de eerste prototypes wel in productie genomen worden.

Hun prototypes leveren tussen de 3.8 en 8.5 volt stroom, dit is meer dan voldoende om een 5 Watt accutje op te laden. In de praktijk betekent het dat de oplader geschikt is om mobiele telefoons, handcomputers en digitale camera’s op te laden. De oplader bestaat uit een zonnepaneel, een oplaadbare batterij en de benodigde kabels naar het mobiele apparaat, aldus een woordvoerder van NTT. Als het zonnepaneel gedurende twee uur aan de zon wordt blootgesteld, kan het 2,4 Watt/uur leveren. Na het opladen is er voldoende stroom om met een mobiele telefoon twee uur lang te bellen, meent NTT.

De oplader op zonne-energie heeft nu nog een afmeting van 19 bij 9 bij 2,1 centimeter. NTT probeert de omvang van het apparaat terug te brengen tot dat van een pakje sigaretten. Wanneer het apparaat op de markt komt, is niet bekend.