Een nieuw TFT-beeldscherm met een schermdiagonaal van 24 inch, is geintroduceert door Samsung Electronics. Het scherm heet Syncmaster 241MP en biedt een schermresolutie van maar liefst 1920 x 1200 pixels. De reactiesnelheid is volgens Samsung nog minder dan 25 miliseconden.

Verder bevat de "Syncmaster 241MP" een geïntegreerde televisieontvanger en aansluitingen voor PC, videorecorder en DVD-speler. Dankzij de beeld-in-beeld functie kan gelijktijdig naar de televisie gekeken en op de PC gewerkt worden.

Het scherm inclusief twee passende luidsprekers met een vermogen van vijf Watt en alle benodigde aansluitkabels zal 4300 euro gaan kosten.

De Samsung Syncmaster 241MP

Door de introductie denkt Samsung nog betere zaken te gaan doen. Momenteel loopt de TFT-beeldschermverkoop bij Samsung erg goed. Samsung Electronics heeft de eerste elf maanden van dit jaar 5 miljoen TFT-monitoren weten te verkopen. Samsung is daarmee naar eigen de grootste producent van dergelijke platte schermen, met een geclaimd marktaandeel van meer dan 20 procent. In 2001 verkocht Samsung nog 2,5 miljoen stuks.