1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Alhoewel vorige week al enige informatie over een 27-inch LCD scherm van Dell uitlekte is Samsung de eerste fabrikant die officieel een LCD scherm met een dergelijke grootte aankondigt.

Dell heeft officieel nog geen aankondiging van een 27-inch LCD scherm gedaan, maar dat de computergigant met een dergelijk scherm gaat komen staat sowieso vast, aangezien Samsung heeft laten weten dat het een contract met Dell heeft gesloten voor de levering van 27-inch LCD panelen. Het is dan ook niet verrassend dat beide schermen gebouwd worden rond het 8-bit breedbeeld S-PVA LTM270M1 paneel van Samsung. De resolutie van het scherm is maximaal 1920×1200 met een pixelpitch van 0.303mm.

Wat betreft de overige specificaties kan de Samsung SyncMaster 275T bogen op een reactiesnelheid van 6ms, een helderheid van 500 cd/m2 en contrastratio van 3000:1. Wat betreft de aansluitingen heeft Samsung nog geen officiële aankondigingen gedaan, maar een vertegenwoordiger liet zich ontvallen dat er een 15-pins D-sub, DVI-D CVBS, S-Video en Component aansluiting op het scherm zitten.

Samsung is de eerste fabrikant die een 27-inch scherm produceert, andere fabrikanten kozen tot nog toe voor een 25-inch of 30-inch scherm. Alle LCD fabrikanten kijken bij de keuze van de grootte van het scherm naar het glassubstraat waaruit de schermen worden gesneden, zodat er zo weinig mogelijk restafval overblijft. Volgens Samsung is het scherm al in februari verkrijgbaar, de adviesprijs is 999 dollar.