1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Verenigde Staten hebben er bij de Filippijnen en Taiwan op aangedrongen harde actie te ondernemen tegen criminele organisaties die zich bezighouden met het kopiëren en verspreiden van onder meer Hollywood-films. William Lash, staatssecretaris voor onder andere handelszaken, prees daarentegen de autoriteiten van Thailand en Maleisië voor de stappen die beide landen ondernemen om deze vorm van piraterij uit te bannen.

Volgens Lash moet er op dit gebied echter nog veel gebeuren, omdat het illegaal kopiëren van producten en merknamen de VS miljarden dollars kosten. "De Filippijnen hebben een groot probleem", aldus Lash. "De ene dag erkent men het, de andere dag steekt men de kop in het zand."

Lash toonde tijdens een conferentie in Bangkok diverse dvd’s met grote filmproducties die rond deze tijd in première gaan. Volgens de onderminister hebben illegale kopieerpraktijken op de Filippijnen zijn land in 2002 zo’n 116 miljoen dollar gekost. In Thailand was dat weliswaar 250 miljoen dollar, maar hier hebben de autoriteiten het afgelopen jaar veel meer gedaan aan de bestrijding van de criminele organisaties die voor het illegale kopiëren verantwoordelijk zijn.