1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple topman, Steve Jobs kondigde vorige week tijdens de MacWorld in San Fransisco een nieuwe versie van de AirPort aan. Airport gaan tegenwoordig door het leven als AirPort Extreme, en deze naam is niet geheel onterecht. De AirPort Extreme verstuurt data namelijk met een snelheid van maar liefste 54 Mbps, dat is bijna vijf keer zo snel als een standaard WiFi-verbinding. AirPort Extreme haalt zo’n hoge snelheid omdat er een snellere variant van IEEE802.11 wordt gebruikt, IEEE802.11g.

Bij Apple zijn verschillende Airport Extreme produkten verschenen. De Base Station is toch wel het pronkstuk van Apple. Het station bedient tot 50 gebruikers, maar kan ook als een soort versterker samen met ander Base Stations worden ingezet om het bereik van het WiFi-netwerk te vergroten.

Achteraan op het Base Station vinden we ne een usb-poort om een printer op aan te sluiten en deze op deze manier te kunnen delen met het draadloze netwerk. Ook is hij uitgerust met een extra ehternetpoort voor een kabel- of ADSL-modem, ook is er een Base Station leverbaar met hierin een 56K-modem.

Aan de speciale kaarten om een Apple-notebook te verbinden met een Airport Extreme produkt, hangen prijskaartjes van zo’n 120 euro. Het basisstation met of zonder ingebouwd modem kost respectievelijk 301 en 241 euro.