min

Tags in dit artikel

,

Intel zal in maart drie nieuwe processors in zijn energiezuinige Pentium M-reeks voor mobiele apparatuur op de markt brengen. Twee van de drie chips gebruiken nog minder energie dan de bestaande Pentium M-chips. Volgens online nieuwsdienst Cnet News werkt een van de drie processors op een ultralage spanning. Dit model heeft een kloksnelheid van 900 MHz. Een tweede model werkt op een wat hoger, maar nog altijd relatief gering voltage en begint bij een snelheid van 1,1 GHz. Het derde nieuwe product is een ‘normale’ Pentium-M met kloksnelheden tussen 1,3 en 1,6 GHz.

Intel streeft ernaar dat de batterijen bij gebruik van een Pentium-M minstens een uur langer meegaan dan met een gangbare processor voor mobiele apparatuur. Op den duur moet de nieuwe productlijn de bestaande Pentium III-M en Pentium 4-M vervangen.

Intel zal de zuinige processors in combinatie met een bijpassende chipset en componenten voor draadloze communicatie aanbieden onder de merknaam Centrino. Volgens het bedrijf is de Centrino-architectuur bedoeld voor alle soorten draagbare computers, van een krachtige notebook die een bureau-pc vervangt tot aan een vederlichte notebook.

Lees meer