1 min

Tags in dit artikel

, ,

Computerbouwer Apple komt met een serie snellere PowerMac G4-computers. De nieuwe apparaten zijn onder meer voorzien van supersnel FireWire 800. Bovendien zijn ze voorbereid voor draadloos netwerken via 54-Mbps en Bluetooth. Apple onthult tevens een platte 20-inch Cinema Display met een adviesprijs van 1.399 euro exclusief BTW, en kondigt verder aanzienlijke prijsverlagingen aan voor de gehele serie flat-panelbeeldschermen. De nieuwe high-end Macs zijn naar keuze leverbaar met één 1 gigahertz, twee 1,25 of twee 1,42 gigahertz PowerPC G4-processors. Prijzen exclusief BTW variëren van 1499 tot 2799 euro.

"Met het krachtige model met twee 1,25-GHz processors en de nieuwe 20-inch Cinema Display krijgen professionele klanten veel waar voor hun geld", aldus Greg Joswiak, vice president Hardware Product Marketing van Apple.

De Power Mac G4 biedt tal van mogelijkheden voor uitbreiding dankzij vier vrije 64-bits 33-MHz PCI-slots en twee externe uitbreidingsnissen voor optische schijven. Het topmodel bevat de SuperDrive voor het tweemaal zo snel als voorheen branden en afspelen van dvd’s en cd’s.

Elke nieuwe Power Mac G4 wordt geleverd met de iLife-programmatuur van Apple, een pakket dat bestaat uit iTunes 3 voor het beheer van digitale muziek, iPhoto 2 voor het beheren en uitwisselen van digitale foto’s, iMovie 3 voor het maken van digitale films en iDVD 3 voor het samenstellen en branden van dvd’s.