min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple onthulde gisteren de nieuwe iMac G5, met een snelle G5-processor en een volledig nieuwe vormgeving: de complete computer is geïntegreerd in het flat-panelbeeldscherm. De iMac G5 is slechts 5 cm diep en is daarmee de platste desktopcomputer ter wereld. De nieuwe iMac beschikt over een 17-inch of 20-inch active-matrix breedbeeld-LCD scherm, bevat een G5-processor met een snelheid tot 1,8 GHz en is al verkrijgbaar vanaf EUR 1.399

"Net zoals de iPod het concept van de draagbare muziekspeler volledig vernieuwde, zo zal de nieuwe iMac G5 leiden tot compleet andere ideeën over wat een desktopcomputer moet bieden", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Veel mensen die de nieuwe iMac voor het eerst zien zullen zich afvragen waar de computer is gebleven. Het beeldscherm is nog maar 5 cm diep."

De nieuwe iMac G5 bewijst hoe eenvoudig een ontwerp kan zijn. De volledige computer, inclusief voeding en optische eenheid met sleuf, is in het beeldscherm ingebouwd. Het geheel is bevestigd aan een slanke aluminium voet. Alle I/O-poorten bevinden zich keurig op één lijn aan de achterzijde van de computer, zodat de gebruiker er goed bij kan. Bovendien kan de gebruiker het aantal kabels tot een minimum beperken door te kiezen voor de optionele draadloze AirPort Extreme-kaart en Bluetooth-module. Met zijn fraaie, platte behuizing, zijn ruimtebesparende voet en fluisterstille werking (minder dan 25 dB) is de nieuwe iMac G5 ideaal voor gebruik thuis en op het werk.

De iMac G5 bevat de uiterst krachtige PowerPC G5-processor en allerlei verbeteringen, waardoor de iMac G5 sneller is en programma’s beter presteren. De vernieuwde iMac G5 is beschikbaar in twee 17-inch modellen: één met een 1,8-GHz PowerPC G5-processor en een SuperDrive voor het branden van dvd’s van professionele kwaliteit, en één met een 1,6-GHz PowerPC G5-processor en een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid voor het bekijken van dvd-films en het branden van cd’s. Het 20-inch topmodel bevat een 1,8-GHz PowerPC G5-processor en een SuperDrive. Ook de systeemarchitectuur is volledig vernieuwd. De nieuwe iMac G5 bevat nu een "frontside"-bus tot 600 MHz, 400-MHz DDR-geheugen dat uitbreidbaar is tot 2 GB, een AGP 8x grafische interface en een 7200-rpm seriële ATA-schijf tot 250 GB. De nieuwe iMac G5 heeft standaard een snelle NVIDIA-videokaart met eigen videogeheugen voor een uitstekende beeldkwaliteit en realistisch uitziende games.