1 min Devices

Terratec introduceert kaarten met Geforce FX

Terratec introduceert kaarten met Geforce FXTerratec, de Duitse geluidsspecialist gaat grafische kaarten uitbrengen. Het bedrijf pakt gelijk flink uit, want de eerste grafische kaarten zullen zijn uitgerust met nVidia’s langverwachte GeForce FX. Naast deze topper zal het bedrijf ook kaarten lanceren met de iets tragere GeForce 4 kernen. De grafische kaarten van Terratec, zullen onder de naam ‘Mystify’ door het leven gaan.

Aanvankelijk gaat het om vier producten, respectievelijk uitgerust met de GeForce4 MX 420, MX 440, Titanium 4200 en Ti 4600. Medio februari komen daar nog de Mystify 5800 en 5800 Ultra bij. Deze GeForce FX-kaarten krijgen een grafische processor met 400 of 500 MHz en 128 MB DDRII-geheugen met dezelfde frequentie mee. Beide kaarten zijn daarnaast voorzien van een tv- en DVI-aansluiting.

De sprong die Terratec neemt, is zeer gewaagd. Terratec betreedt met zijn Mystifty-kaarten een overvolle markt. Maar ondanks dit feit, is er toch nog plaats voor een bijkomende speler, aldus Terratec. In Duitsland waren Terratecs grafische monsters al te koop, maar vanaf nu zijn de kaarten ook in de Benelux beschikbaar.

Bron:ZDnet.nl