2min

Tags in dit artikel

, , ,

HP lanceert de Compaq Evo N620c, een op draadloos gebruik voorbereid notebook voor zakelijke gebruikers die meer mobiliteit willen, zonder concessies te doen aan de prestaties. De batterijen van deze lichtgewicht notebook kunnen tot zes uur meegaan. De processor van de Evo N620c is de nieuwe Intel Pentium-M processor die deel uitmaakt van de Intel Centrino mobiele technologie. Ten opzichte van een Intel Pentium 4-M processor zorgt deze nieuwe processor ervoor dat (bij gelijke kloksnelheid) de batterijen 70 procent langer meegaan. De notebook beschikt over geïntegreerde Gigabit Ethernet en draadloze LAN.

Net als de andere notebooks in de ‘c’-klasse, kan voor de Evo N620c gebruik worden gemaakt van een reeks kostenbesparende HP-diensten, waaronder langdurige ‘lifecycle’ondersteuning voor een consistente uitrol van de producten, stabiele images, systeembeheer en flexibele draadloze connectiviteit die wereldwijd wordt geboden.

HP notebook op basis van Centrino binnenkort op de markt HP komt nog deze lente met een nieuwe op Intel Centrino gebaseerde notebook PC. Met de Centrino-technologie worden notebooks voorzien van een veilige, draadloze connectiviteit. Daarnaast zorgt deze nieuwe processortechnologie voor lange levensduur van de batterij en een plat en lichtgewicht ontwerp met de prestaties die het huidige zakelijk gebruik vereist. De komende op Centrino gebaseerde notebook is bedoeld voor consumenten en kleine en middelgrote bedrijven.

De huidige zakelijke ‘wireless’ notebook PC’s van HP ondersteunen Cisco-EAP (Cisco Leap). Deze industriestandaard zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers verbinding kunnen leggen met een Cisco draadloos netwerk. Tot de andere beveiligingsvoorzieningen behoren 128-bit WEP gegevensversleuteling en de 802.1x standaard. Tevens kan smart card technologie worden gebruikt voor de toegangsbeveiliging van de Evo N620c (met de HP Protect Tools Smart Card Security Manager en optionele HP PC Smart Card Reader). Toekomstige zakelijke HP notebooks met geïntegreerd draadloos LAN (inclusief nieuwe op Intel Centrino mobiele technologie gebaseerde notebooks) zullen gecertificeerd worden in het kader van het Cisco Compatible Extensions-programma. Daarmee wordt interoperabiliteit met Cisco draadloze netwerken gegarandeerd.