2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sun Microsystems heeft de resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van fiscaal jaar 2003, dat eindigde op 30 maart 2003. De netto opbrengst voor het derde kwartaal van fiscaal jaar 2003 bedroeg $ 4 miljoen ($ 0,00 per aandeel). In het derde kwartaal een jaar geleden was dit nog een netto verlies van $ 37 miljoen (ofwel een verlies van $ 0,01 per aandeel). Verder bedroegen in dit kwartaal de kasgelden uit lopende activiteiten $ 379 miljoen en is de kaspositie versterkt van $ 5,3 miljard in het vorige kwartaal naar $ 5,5 miljard in dit kwartaal. De omzet in het derde kwartaal was $ 2.790 miljard. Dit is een daling van 10,2 procent in vergelijking met de $ 3.107 miljard omzet in het derde kwartaal van fiscaal jaar 2002. De bruto marge als een percentage van de omzet was 44,6 procent. Dat is een stijging van 2,5 procent ten opzichte hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Scott McNealy, Chairman, President en CEO van Sun Microsystems: "Het belang van Sun’s Network Computing strategie neemt toe. Klanten willen de complexiteit van hun IT-omgeving verlagen en kosten reduceren. Je ziet dat CIO’s steeds vaker ernaar streven om hun IT-portfolio als één totale bedrijfsarchitectuur te beheren en niet als een verzameling van verschillende technologieën. Sun speelt op deze vraag in en zorgt ervoor dat computers in een netwerk een hogere betrouwbaarheid, beschikbaarheid en een hoger beveiligingsniveau krijgen dan ooit te voren."

Steve McGowan, CFO en Executive Vice-President van Sun Microsystems: "We hebben goed gereageerd op de aanhoudende economische uitdagingen en dat heeft geresulteerd in een positieve afsluiting van het kwartaal. Ondanks dat de omzet lager was, is het bruto marge percentage op onze producten en diensten gestegen, hebben we de kosten kunnen verminderen met bijna $ 200 miljoen en blijven we investeren in R&D."