1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft besloten nog een extra bètaversie uit te brengen van Office 2003. Daardoor verschuift de introductiedatum van dit kantoorautomatiseringspakket naar het derde kwartaal. Aanvankelijk zou Office 2003 in het tweede kwartaal op de markt komen.

De oorzaak van de vertraging ligt volgens Microsoft in het automatische foutenrapportagesysteem dat nu voor het eerst onderdeel uitmaakte van een bèta-product. Dat systeem nodigt gebruikers uit iedere keer dat het systeem een foutboodschap genereert, daarvan rapport uit te brengen aan Microsoft; de rapporten kunnen desgewenst opgespaard worden, wanneer men niet online is. Dat heeft een enorme feedback gegenereerd. Volgens schattingen van Microsoft hebben de 600.000 bètatesters in een derde tot de helft van de gevallen de door hun geconstateerde fouten gerapporteerd.

Het grote aantal fouten dat reparatie behoefde, heeft Microsoft ertoe gebracht in juni een tussen-bèta uit te brengen om de oplossingen in hun samenhang te testen. Volgens analisten is het voordeel van deze beslissing, dat Office in zijn eerste versie net zo stabiel en veilig zal zijn als Microsoft-producten in het verleden na uitbrengen van Service Pack 1 waren; dergelijke Service Packs lieten in de regel zes à negen maanden op zich wachten.