min

Tags in dit artikel

, ,

Canon blijft de consument verwennen en verbazen. Slechts enkele maanden na het verschijnen van de Powershot G3 stelt de fabrikant de Canon Powershot G5 al voor. Deze wat duurdere camera is vooral aantrekkelijk voor gevorderde amateurs en semi-professioneel gebruik. Het uiterlijk van de G5 lijkt als twee druppels water op dat van zijn voorganger. De bedieningselementen zitten op dezelfde plaats. Je stelt het toestel dan ook op dezelfde manier in als de Canon G3.

Het toestel is, zoals de naam laat vermoeden, nu voorzien van een CCD met een resolutie van 5 megapixel. Je kan dus foto’s maken van maximaal 2592 x 1944 pixels. Je kan ook lagere resoluties instellen. Je bepaalt ook zelf in welk bestandsformaat de beelden opgeslagen worden. Dit is gewoonlijk JPG maar je kan ook kiezen voor RAW. RAW beeldbestanden kan je ook na de opname in hoge mate corrigeren en bewerken zonder dat de beeldkwaliteit daaronder lijdt. De DiGic processor zorgt onder meer voor een verbeterde weergave van details in hoge lichten en schaduwpartijen.

Deze nieuwe processor springt ook zuiniger om met stroom zodat je batterijen langer meegaan. Het toestel is volledig manueel instelbaar. Je kan ook gebruik maken van sluitertijd- of diafragmavoorkeuze. Naast volautomatische belichting kan je bovendien nog kiezen uit een aantal scène-belichtingsprogramma’s. Met StitchAssist creëer je moeiteloos panorama foto‚s of posters. De zoomlens heeft een wat groter bereik dan die van de doorsnee consumentencamera: 35-140 mm (35 mm eq.). Indien je dat wenst kan je gebruik maken van optionele groothoek- of televoorzetlenzen. De Canon Powershot G5 kan je rechtstreeks verbinden met alle Canon Direct Printers: afdrukken zonder computer is dus mogelijk.

Lees meer