2min

Tags in dit artikel

,

Computerfabrikant Apple introduceert vandaag het Wireless Keyboard en de Wireless Mouse. Dit zijn twee nieuwe, op Bluetooth gebaseerde randapparaten die werken tot op een afstand van ruim negen meter. Bovendien beveiligt het toetsenbord vertrouwelijke informatie tijdens het typen via draadloze 128-bits-versleuteling. Apple komt als eerste met Adaptive Frequency Hopping (AFH) software. Dit voorkomt storing tussen Bluetooth-apparaten en andere draadloze apparatuur. Hierdoor werken het Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse overal naar behoren, ook op plekken waar mogelijk andere draadloze apparaten en netwerken in gebruik zijn.

De Apple Wireless Mouse is eenvoudig in het gebruik en heeft een vorm die geschikt is voor zowel rechts- als linkshandigen. Het optische stuurmechanisme zorgt voor een nauwkeurige en soepele cursorverplaatsing en werkt op vrijwel iedere ondergrond. Het Apple Wireless Keyboard heeft 16 functietoetsen, een volledig numeriek toetsenbord, pijltoetsen, toetsen voor het regelen van het volume en een toets voor het verwijderen van optische schijven. Hoewel de toetsen van standaardformaat zijn, is dit kabelloze toetsenbord toch zo compact dat het maar heel weinig bureauruimte inneemt en gemakkelijk op schoot past.

Beide apparaten beschikken over een geavanceerd energiebeheersysteem, dat automatisch overschakelt naar een laag stroomverbruiksniveau wanneer de muis en het toetsenbord enige tijd niet worden gebruikt. Het Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse zullen naar verwachting over twee weken verkrijgbaar zijn. De adviesprijs is 79 euro per product. Zowel voor het toetsenbord als de muis is Mac OS X versie 10.2.6 of hoger vereist.