Apple wacht op FCC goedkeuring voor haar nieuw draadloos toetsenbord, welke gebruik maakt van Bluetooth-technologie.

Vorige week kondigde Apple haar nieuwe iMac-computers aan. Bij deze aankondiging hoorde ook een set van nieuwe toetsenborden. Eén hiervan was een toetsenbord met een zeer dunne USB-kabel.

Het andere, wellicht meer interessante, toetsenbord was een compactere draadloze versie van de Apple Wireless Keyboard. De versie mét USB-kabel wordt verzonden binnen drie tot vijf dagen, waar de draadloze versie binnen vier tot zes weken wordt verzonden.

Apple gaf geen reden waarom de draadloze versie van het toetsenbord zo vertraagd was, maar het antwoord is dat het toetsenbord zijn FCC goedkeuring nog moet ontvangen. Apple heeft een aanvraag bij de FCC gedaan voor het toetsenbord, samen met de eis dat er geen afbeeldingen van het toetsenbord vóór 30 augustus worden vrijgegeven. De FCC heeft toch een plaatje gepubliceerd die laat zien waar de FCC sticker zal komen.

De FCC-documenten maken duidelijk dat het toetsenbord 4,2 millimeter dik zal zijn met een breedte van 275,92 mm en een lengte van 108,32 mm. Met enig voorbehoud kan worden gezegd dat het toetsenbord op 30 augustus beschikbaar wordt.