3min

Tags in dit artikel

, , , , ,

HP introduceert een digitale uitvoering van de aloude pen en papier, HP Forms Automation System. Als onderdeel van HP’s strategisch initiatief om het verwerken van documenten te verbeteren, kondigt HP een nieuwe productcategorie aan, HP Digital Pen en Paper. HP heeft als doelstelling om papier "intelligent" te maken. Gebruikmakend van de nieuwste technologie worden zakelijke processen verbeterd, waardoor voor klanten aanzienlijk tijd en geld worden bespaard. Het HP Forms Automation System (HP FAS) is de eerste oplossing in de nieuwe HP Digital Pen en Paper categorie. Het verwerken van papieren informatie kost bedrijven nu gemiddeld 90 eurocent per formulier. Met het HP Forms Automation System worden deze kosten teruggebracht tot 20 eurocent per formulier. Ook de dataverwerkingstijd wordt aanzienlijk verkort.

HP Forms Automation System bestaat uit de HP Digital Pen 200, HP Workflow Connect 200 software en HP Transaction Pack 200. Het systeem is ontworpen voor organisaties die gebruikmaken van formulieren voor het verzamelen van bijvoorbeeld klanten- en partnerinformatie zoals banken, gezondheidsinstellingen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstellingen. Dit zijn bedrijven die meer dan 25.000 formulieren per maand verwerken. Het systeem levert deze bedrijven aanzienlijke kosten- en tijdbesparingen op doordat de verwerking van data automatisch gaat. Bedrijven kunnen gebruik blijven maken van bestaande en bekende formulieren; het systeem zorgt voor opslag en verwerking van datagegevens in drie eenvoudige stappen.

De gebruiker print, on-demand, een voorbedrukt formulier op standaard kantoorpapier, gebruikmakend van HP laserprinters die het HP Forms Automation System ondersteunen. Tijdens het printen voegt het systeem een uniek achtergrondpatroon toe dat door de digitale pen wordt herkend. Ingevulde gegevens worden in de pen opgeslagen. Vervolgens zendt de pen, via een USB-verbinding, de datagegevens naar de computer en worden deze verwerkt.

HP Digital Pen 200
De HP Digital Pen 200 maakt gebruik van een codeersysteem waarna de informatie wordt opgeslagen in een inwendig geheugen. De pen bevat inkt, een sensor, camera en een processor. De pen herkent elk formulier dat het speciale achtergrondpatroon bevat en kan in totaal vijftig formulieren opslaan. Door middel van een LED wordt de gebruiker geïnformeerd over de geheugen- en batterijcapaciteit.

HP Workflow Connect 200
De HP Workflow Connect 200 is een verzameling van software componenten dat zorgt voor de interactie met het HP Forms Automation System. Een van de componenten, HP Digital Paper Printer Driver, maakt het mogelijk om formulieren met gepersonaliseerde data eenvoudig samen te voegen en vervolgens de inhoud met het achtergrondpatroon te printen. Het speciale achtergrondpatroon wordt toegevoegd door geselecteerde HP LaserJet modellen, HP Color LaserJet 2500, 2600, 3700, 4600, 5500 of de HP LaserJet 2300, 4200, 4300, 8150 en 9000. De HP Workflow Connect 200 houdt ook de status van het proces bij.

De HP Workflow Connect 200 omvat:

* Digital layout designer: zorgt voor de digitale omzetting van bestaande formulieren
* Digital paper printer driver: zorgt voor de toevoeging van het speciale patroon op normaal printerpapier
* HP Digital pen download software

* Service controller: beheert de communicatie tussen printers, pen, formulieren en back-end services
* HP Digital paper software development kit: zorgt voor integratie met back-end applicaties

HP Transaction Pack 200
De HP Transaction Pack 200 zorgt voor transacties op het moment dat de HP Digital Pen 200 is bevestigd in het docking station.