1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Trusted Hardcopy, de nieuwe technologie van HP, is uitgevonden voor het beveiligen van papieren documenten. Door deze technologie kunnen de documenten gescand worden op echtheid door middel van een barcode.

Naast het scannen op echtheid wordt in de barcode ook de inhoud verwerkt, dit moet ervoor zorgen dat uitwisseling van papieren een stuk makkelijker moet verlopen.
Wanneer men bijvoorbeeld een rijbewijs op echtheid wil controleren kan dit vaker enkel gedaan worden bij de instantie die het document uitgeeft. Door gebruik te maken van Trusted Hardcopy kan de barcode gescand worden met behulp van speciale software van HP om vervolgens de gegevens te kunnen controleren op de website van de desbetreffende instantie.
De nieuwe technologie is bedacht en getest in India. De software leest de inhoud en vertaalt deze in een tweedimensionale barcode.
Op dit moment is men nog bezig met de ontwikkeling van een methode om aan de hand van een foto van de barcode ook het document te kunnen controleren.
Wanneer gebruikers of instanties de software zelf in bezit hebben is het ook mogelijk om kopieën voor eigen gebruik te maken. Deze kopieën bevatten dan ook de originele barcode en zullen dus herkend worden als echte documenten.