2min

Tags in dit artikel

, , ,

Lexar Media, Inc. (Nasdaq: LEXR), een toonaangevend fabrikant en verkoper van krachtige digitale media en accessoires, kondigt aan dat het bedrijf begonnen is met de sampling van het eerste 8Gbit NAND flashgeheugenapparaat van Samsung Electronics. De nieuwe high-density chips, gecombineerd met Lexar Media’s baanbrekende controllertechnologie, zal Lexar Media in staat stellen de prestaties en opslagcapaciteit van zijn bekroonde geheugenkaarten en USB flashdrives te verhogen.

"Fotografen blijken een voortdurende behoefte te hebben aan veel en snel geheugen. Door onze banden met Samsung zij wij in staat om als eerste aan die vraag te voldoen," aldus Eric Stang, voorzitter, president en CEO van Lexar Media. "Onze samenwerking met Samsung stelt ons in staat de capaciteit van hun flashgeheugen ten volle te benutten, dankzij de geavanceerde functies die in onze controller geprogrammeerd zijn."

"Onze 8Gbit quad-die NAND flash maakt gebruik van single level cell (SLC) technologie en maakt een betrouwbare en krachtige geheugenopslag mogelijk die superieur is aan de substantieel langzamere multi level cell (MLC) technologie," aldus Jon Kang, senior vice-president van Samsung Electronics’ Product Planning & Application Engineering Team. "Onze SLC-technologie is niet alleen gunstig geprijsd maar werkt ook perfect samen met de krachtigste modellen van veeleisende apparaten als foto- en filmcamera’s. Hierdoor kan de consument sneller achter elkaar foto’s nemen en is het mogelijk om zonder onderbreking videobeelden van hoge kwaliteit vast te leggen."

De verbeterde efficiency van Lexar Media’s baanbrekende technologie leidt tot snellere schrijfsnelheden in high-density geheugen. Al eerder maakte Lexar Media’s eigen gepatenteerde controller snellere prestaties mogelijk, door de diverse sectoren van het flashgeheugen zonder enige ‘erase cycle’ te programmeren en door op de achtergrond blokken te wissen als het systeem niet actief is. De nieuwe architectuur heeft tevens een pipelining- en streaming technologie die een soepele, ononderbroken overdracht van gegevens mogelijk maakt, waardoor de snelheid waarmee gegevens worden gelezen of weggeschreven nog meer toeneemt.

Over Lexar Media, Inc.
Lexar Media, Inc. is een toonaangevend ontwerper, leverancier en licentieverstrekker van prijswinnende, verwisselbare op flash technologie gebaseerde digitale opslagmedia, kaartlezers en ATA-controller oplossingen voor de digitale fotografie, consumentenelektronica, de industriële en communicatiemarkten. Lexar Media levert digitale geheugenkaarten in de populairste industrieformaten, zoals CompactFlash, SmartMedia, Memory Stick, MultiMediaCard en SD. Als voorloper op het gebied van digitale opslag, was Lexar de eerste die een eigen read-write snelheidsstandaard ontwikkelde voor de USB-enabled CompactFlash-cards en bezit meer dan 60 controller patenten. Licentiehouders van Lexar Media’s technologie zijn ondermeer Olympus, SanDisk, Samsung Electronics en Sony. Naast de hoofdvestiging in Fremont, Californië, heeft Lexar Media ook kantoren in Londen en Tokio. Het bedrijf maakt deel uit van de Russell 2000 Index. Nadere informatie www.digitalfilm.com .