1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft en Intel zijn bezig met een nieuwe techniek die het einde zou betekenen van de BIOS, in 2004 zullen deze twee bedrijven inzetten op een nieuwe technologie: Extensible Firmware Interface (EFI). Deze technologie moet de plaats innemen van de BIOS bij het opstarten van de hardware.

Microsoft en Intel zullen een forum opzetten om de specificaties van EFI te promoten. Volgens de voorstanders van EFI maakt de nieuwe technologie het makkelijker voor bedrijven om verbeteringen aan te brengen. Ook zouden pc’s dankzij EFI sneller kunnen opstarten. "We hebben vier generaties besturingssystemen gehad en verschillende bus-generaties, maar we zitten nog altijd met de eerste versie van BIOS, het wordt een steeds grotere barrière voor innovatie.", aldus Mike Richmond van Intel.

Phoenix Technologies, een van de grootste BIOS-softwarebedrijven, zegt pas over te willen stappen op EFI als het een standaard is. Phoenix heeft ook een eigen alternatief voor de BIOS: Core Management Environment. Deze technologie is bedoeld voor notebooks, maar het bedrijf is van plan in 2004 ook vergelijkbare software voor servers en desktops te lanceren.