1 min

Tags in dit artikel

, ,

UPC heeft bekend gemaakt dat ongeveer 20.000 klanten in Noord-Holland een nieuw kabelmodem krijgen. De nieuwe modems voldoen aan de EuroDOCSIS-standaard, wat inhoud dat ze ook toekomstige hogere snelheden aankunnen. Momenteel ondersteunen de nieuwe modems al snelheden tot 10Mbps. Voorlopig krijgen alleen een aantal klanten in Noord-Holland de modems, of en wanneer de rest van het land aan de beurt is, is niet bekend.

UPC en andere kabelmaatschappijen verwachten veel van de nieuwe EuroDOCSIS-standaard. Deze technologie is een iets aangepaste versie van de al bestaande Amerikaanse Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) technologie. Deze nieuwe techniek houdt onder meer in dat alle apparatuur in het kabelnetwerk dezelfde ’taal’ kan gaan spreken. Ook zou de techniek minder capaciteit van de kabel nodig hebben om te kunnen functioneren.

De modem-omwissel actie zal eind februari beginnen in Amsterdam. Klanten zullen tegen die tijd ook een brief ontvangen van UPC met meer details.