min

Tags in dit artikel

,

Spanningsuitval en stroomschommelingen kunnen de computer en gevoelige randapparatuur beschadigen. Trust helpt deze nachtmerrie te voorkomen, en verzekert de gebruiker van een vervangingsgarantie tot € 20.000,00 bij onverhoopte schade.
Het is de nachtmerrie van iedere computergebruiker: stroomuitval of blikseminslag. Hierdoor kan niet alleen kostbare data verwoest worden, maar kan de gebruiker ook genoodzaakt zijn de hoge reparatie- of vervangingskosten van de apparatuur te betalen.

Trust introduceert daarom, twee nieuwe Energy Protectors die problemen voorkomen bij het wegvallen van spanning en over- of onderbelasting.

De betrouwbare Trust 1000 UPS Energy Protector levert een ononderbroken stroomvoorziening waardoor beschadiging aan hardware voorkomen kan worden en belangrijke gegevens niet verloren gaan. Het product is geschikt voor professioneel gebruik of voor thuiswerkers. Wanneer de stroom uitvalt, zorgt deze 1000 VA UPS (Uninterruptable Power Supply) Energy Protector ervoor dat de gebruiker tot 70 minuten de tijd heeft alle gegevens op te slaan en de PC goed af te sluiten. Dit product beschikt over vier beveiligde uitgangen voor de PC, de monitor en andere belangrijke randapparatuur en heeft een metalen behuizing. Daarnaast beschermt een RFI-filter (Radio Frequency Interference) de telefoon, de fax of een modem met een RJ11-connector.

De overspanningbeveiliging, de automatische stroomonderbreking en de AVR-functie (Automatic Voltage Regulator) zorgen voor een constante stroomtoevoer en beschermen tegen stroomschommelingen. Na overspanning hoeft de zekering niet vervangen te worden, omdat die automatisch afslaat. Hierna kan de zekering gewoon weer worden geactiveerd zodat de gebruiker direct weer verder kan werken. Het apparaat kan een piekstroom tot 150 kilojoule zonder problemen aan. Bij onderspanning wordt de batterij met een snelle back-up responstijd van minder dan 6 milliseconden geactiveerd, zodat de gebruiker alle tijd heeft om gegevens op te slaan. Duidelijke optische en akoestische indicatoren geven aan wat het niveau, de belasting en de status van de batterij zijn en of er sprake is van overbelasting. De gebruiker kan de batterij makkelijk en snel zelf vervangen wanneer die leeg is. Door de geïntegreerde gelagerde en geluidsarme ventilator levert het apparaat optimale prestaties onder alle omstandigheden.

Ook de Trust 800 UPS Energy Protector zorgt voor bescherming tegen stroomschommelingen om de kostbare computer en randapparatuur te beschermen. Deze Energy Protector geeft de gebruiker 60 minuten back-up tijd en beschikt over 3 beveiligde uitgangen met een overspanningbeveiliging. Het product is een goede beveiliging voor thuisgebruik met een nominaal vermogen van 800 VA. Net als de Trust 1000 UPS Energy Protector, beschikt dit apparaat over een RFI-filter, een AVR-functie en duidelijke optische en akoestische indicatoren voor de stroombron en de batterijstatus. Deze Trust 800 UPS Energy Protector heeft ook een snelle back-up responstijd van 6 milliseconden en kan een piekstroom tot 150 kilojoule aan.

Mochten de Energy Protectors niet naar behoren functioneren, dan heeft de gebruiker recht op vervanging van eventueel beschadigde apparatuur tot een maximum van € 20.000. De garantiebepalingen voor de aangesloten apparatuur zijn in de verpakking te vinden, maar kunnen ook op Trust.com worden nagelezen. Beide Energy Protectors worden geleverd met twee doorluskabels, een meertalige gebruikershandleiding, een Quick Installation Guide en de eerder genoemde garantievoorwaarden. De Trust 1000 UPS Energy Protector en de Trust 800 UPS Energy Protector zijn vanaf half april verkrijgbaar.