1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel zal nieuwe processoren introduceren die gebruik maken van een Front Side Bus op 1066MHz. Dit wil zeggen dat de huidige bussnelheid van 200MHz tot 266MHz zal toenemen, aangezien Intel het principe van een Quad-Pumped Bus hanteert, in tegenstelling tot de Double-Pumped Bus bij AMD. Deze toename zou wel eens een flinke prestatiewinst kunnen opleveren. Intel meldde ook dat de binnenkort te verschijnen Alderwood chipset al ondersteuning zal bieden voor 1066MHz FSB. Of deze processor zijn werk ook kan doen op Grantsdale-gebaseerde moederborden is nog niet bekend.

Hoogstwaarschijnlijk is deze nieuwe telg in de productlijn van Intel een opgevoerde versie van de huidige Prescott. Meer specificaties zijn hier echter nog niet van verschenen.

Dit blijkt Intel’s strategie te zijn om de strijd aan te gaan met AMD’s nieuwe Socket 939-processoren. Deze nieuwe Athlon’s kunnen elk moment verschijnen. AMD heeft in ieder geval geen moeilijkheden met het lanceren van hun 3700+ en chips op nog hogere snelheden, aangezien het de warmtekwesties behoorlijk goed onder controle heeft.