2min Devices

Kingston ondersteunt Intel’s 915- en 925-platform

Kingston Technology Company, ’s werelds grootste onafhankelijke geheugenfabrikant, heeft gisteren aangekondigd dat het ondersteuning zal bieden voor moederborden, gebaseerd op de nieuwe Intel Express Chipsets, zijnde de 915G en de 925X, voorheen gekenmerkt door de respectievelijke codenamen Grantsdale en Alderwood. Deze moederborden zijn voorzien van DDR2-sloten voor geheugenmodules met een snelheid van 400 en 533MHz.

Kingston meldt zeer tevreden te zijn om DDR2-modules aan te bieden die volledig compatibel zijn met de eerder genoemde nieuwe Intel-chipsets, dewelke volgens Intel ‘de volgende generatie van computerprestaties inluiden’.

De 915G en 925X Express chipsets ondersteunen de nieuwe PCI Express x16 grafische mogelijkheden, Intel High Definition Audio en de Prescott-core voor de Pentium 4. DDR2-modules zijn ontwikkeld om de op de nieuwe chipsets gebaseerde moederborden meteen van geheugen te kunnen voorzien. De modules zijn uitvoerig getest en gecertificeerd door Kingston en Advanced Validation Labs voor de compatibiliteit met de nieuwe chipsets. Kingston is dus terug te vinden in Intel’s compatibiliteitslijst.

Hier is een lijst te vinden met de features van deze nieuwe geheugenmodules.

DDR2-geheugen zal een sterke integratie kennen in de loop van 2004 en zal gebruikt worden om de de prestaties te verhogen bij desktops, notebooks en servers, en eveneens bij telecommunicatie en netwerkapparatuur. DDR2 zal verkrijgbaar zijn in alle populaire vormen van het huidige DDR, zoals Registerd DIMM’s, Unbufferd DIMM’s (ECC / non-ECC), SO-DIMM’s, MicroDIMM’s, enz.

De Kingston modules worden 100 procent getest vooraleer ze op de markt terechtkomen, en ze worden geleverd met levenslange garantie.

Kingston ondersteunt Intel’s 915- en 925-platform
Bron:AnandTech