1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het was al langer bekend dat Service Pack 2 voor Windows XP in het teken zou staan van veiligheid. Nu is echter ook bekend geworden dat het voor die veiligheid de internetverbinding zal beperken. Na SP2 zal het aantal verbindingen die tegelijkertijd met het internet gemaakt kunnen worden sterk beperkt worden.

Microsoft heeft deze maatregel genomen om de verspreiding van wormen via het internet af te remmen. Het bedrijf meent namelijk dat het sasservirus zich nooit zo snel verspreid had als het aantal internet verbindingen beperkter was.

Deze functie was niet door Microsoft bekend gemaakt, maar na een aantal klachten van de testers dat het delen van bestanden erg traag ging bekende Microsoft het. Onder EventID 4226 meldde het bedrijf dat het maximale aantal TCP-verbindingen uit veiligheidsoverwegingen beperkt zou zijn.

Voor ons tweakers is dit niet zo’n erg nieuws, want natuurlijk zijn de waardes gewoon in het register aan te passen. Je hoeft alleen de sleutel SYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParametersTcpNumConnections onder HKEYLM aan te passen. Microsoft heeft in een Knowledge-Base artikel alle toegestane waarden gezet.
Normale gebruikers zullen dit echter niet weten en het dus ook niet aanpassen. Voor hen zal deze beveiliging dus wel gevolgen kunnen hebben voor hun internetsnelheid.