3min

Tags in dit artikel

3Com Corporation heeft een nieuwe serie veelzijdige en gebruikersvriendelijke LAN-switches voor het MKB geïntroduceerd. De Baseline Plus Switches zijn scherp geprijsd en voorzien van intelligente switchfuncties, zoals link aggregation, virtuele LAN (VLAN)-segmentatie, traffic prioritization en traffic port monitoring. Bovendien worden met de Baseline Plus typische problemen waarmee MKB-klanten te maken hebben, zoals het inefficiënt gebruik van netwerkbandbreedte, knelpunten in het netwerkverkeer en het binnendringen van verdachte informatie, opgelost. De eerste leverbare switch van de nieuwe Baseline Plus productfamilie is de 3Com® Baseline Switch 2816-SFP Plus. Deze switch levert Gigabit Ethernet-functionaliteit aan bedrijfsnetwerken waar geen geavanceerde managementcapaciteiten nodig zijn. Daarnaast zijn er mogelijkheden om de controle en intelligentie van het netwerk te verhogen, in tegenstelling tot andere onbeheerde switches.

De nieuwe Baseline Switch 2816-SFP is gebaseerd op de bestaande Baseline switches, een serie laaggeprijsde onbeheerde switches. De switch is 3Com s eerste intelligente Gigabit-switch in dit segment met webconfiguratie-mogelijkheden en biedt een hoge functionaliteit en flexibiliteit. Om knelpunten in het netwerkverkeer te elimineren heeft de switch een snelle switching-capaciteit met zestien 10/100/1000 poorten en vier SFP-poorten voor glasvezelnetwerken. Daarnaast biedt de intuïtieve web management interface van de 3Com Baseline Switch 2816-SFP Plus unieke virtuele switch-functionaliteit, waarmee de unit grafisch kan worden weergeven, zodat beheerders in één oogopslag de status van de switch op afstand kunnen controleren. Verder ondersteunt de switch zowel koper- als glasvezelkabel.

Een onbeheerde Gigabit-switch met de intelligentie om een netwerk met minder dan 500 gebruikers te configureren, zal voor een ware doorbraak in de industrie zorgen. Zakelijke klanten kunnen nu enterprise-klasse functies in hun switch-netwerk inzetten voor nagenoeg dezelfde prijs als traditionele onbeheerde switches. Dit type switch is zeer geschikt voor bedrijven die op het punt staan te upgraden van een 10/100 Mbps naar een gigabit-netwerk, aldus Kneko Burney, senior analyst, Instat/MDR. De Baseline Plus sluit bij 3Com s visie aan om eenvoudige MKB-netwerken met verhoogde netwerkintelligentie te leveren die de tijdsverschillen tussen online gebruikers overbruggen.

Voordelen Baseline Switch 2816-SFP:

Link aggregration
Met de link aggregation-mogelijkheden kan IT-personeel een ultrahoge netwerk-bandbreedte creëren waarmee de backbone van het netwerk of een andere switch verbonden kan worden. Dankzij de intuïtieve set-up en gebruikersgemak van de switch is speciale training niet nodig.

Virtual LAN-segmentatie
3Com biedt intelligente switchsegmentatie voor VLAN s, een typische enterprise-functie, waarbij gebruikers gegroepeerd worden op basis van hun eisen met betrekking tot het uitwisselen van dataverkeer. Op die manier kan de verkeerstroom aangepast worden aan de behoeften van het bedrijf.

Traffic prioritization
Gebruikers kunnen met de nieuwe 3Com Baseline Plus belangrijk netwerkverkeer voorrang geven op het normale zakelijke netwerkverkeer. Hierdoor wordt de kans dat een netwerk overbelast raakt wat vaak voorkomt bij kleinere bedrijven gereduceerd.

Traffic port monitoring
De klant kan de intelligente switch gebruiken voor beveiligingsdoeleinden, zoals traffic port monitoring. Verdacht verkeer in elke poort kan eenvoudig gevolgd worden vanuit een door de gebruiker geselecteerde poort. Daarnaast kunnen netwerkpoorten die overmatig veel verkeer ontvangen, snel en eenvoudig uitgeschakeld worden.

Prijs en Beschikbaarheid
De 3Com Baseline Switch 2816-SFP Plus is nu verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 739 Euro. Informatie over de 3Com channelpartners die de 3Com MKB-producten verkopen kan gevonden worden op de website van 3Com. Tevens zijn er links naar direct-marketingpartners en verwijzingen naar lokale VAR s op de website beschikbaar.