2min

Tags in dit artikel

,

Western Digital heeft nieuwe externe harde schijven uitgebracht in zijn My Book-serie. De externe-harde schijven zijn bedoeld voor het back-uppen van gegevens. De apparaten werken zowel op pc’s als Mac’s.

Uit onderzoek van Western Digital onder 1500 Amerikanen blijkt dat slechts zeventig procent back-ups maakt. Degene die wel backuppen kopiëren de bestanden veelal naar cd’s, dvd’s, of USB-sticks. Het backuppen kost echter een hoop tijd, omdat men dit veelal handmatig doet.

De My Book World Edition moet hier verandering in brengen. De versie zorgt er namelijk voor dat je, door enkele knoppen in te drukken, een volledige backup van je systeem kan maken. Deze wordt vervolgens over het netwerk op de NAS gezet.
Dit backup-proces werkt vanaf meerdere computers. Verder kan de NAS ingezet worden als mediaserver, om gewoon bestanden op te hosten.

Western Digital heeft er tevens voor gezorgd dat de bestanden via het internet uit te lezen en op te halen zijn. Op die manier kan men ook op school bij de bestanden die thuis op de schijf staan. De schijf kan de bestanden eveneens direct doorstreamen naar andere apparaten, zoals de PlayStation 3 of Xbox 360, mits deze op het internet aangesloten zijn.

"Het is een behoorlijke uitdaging om bestanden altijd te back-uppen, vooral wanneer het gaat om verschillende pc’s", aldus Jim Welsh, Senior Vice-President en General Manager van WD Branded Products and Consumer Electronics Group. "Met een My Book World Edition kunnen gebruikers met enkele simpele stappen automatisch al hun thuiscomputers back-uppen en hun bewaarde bestanden continu up-to-date houden. Het streamen van media en toegang op afstand zorgen voor extra fun en flexibiliteit. Dat alles maakt de My Book World Edition tot de ideale oplossing voor het digitale huishouden van vandaag de dag."

De My Book World Edition-opslagsystemen voor netwerken met 1TB capaciteit zijn vanaf nu verkrijgbaar in de winkel. De versie met 2TB komt later deze maand op de markt. De consumentenadviesprijs van de My Book World Edition 1TB is 179 euro en voor de My Book World Edition 2TB 399 euro.