De Amerikaanse luchtmacht heeft een contract met een waarde van meer dan 500 miljoen dollar gesloten met software gigant Microsoft. Dit contract is onderdeel van een contract met Dell, die meer dan 525.000 licenties voor software levert aan de de luchtmacht.

General Manager van de publieke sector dienstentak van Microsoft, Al Horowitz, had niet heel veel te zeggen op dit contract: "Ons team zal direct met de luchtmacht gaan werken." Hieraan voegde hij nog toe dat beveiliging een zeer grote rol gaat spelen in dit project, en dat dit alle facetten gaat beïnvloeden.

De software gigant uit Redmond gaat onder meer haar kernonderdelen voor servers leveren. Dit houd onder meer in: Windows Server 2003, Microsoft Exchange Server, Microsoft Systems Management Server, Microsoft SQL server en Microsoft’s Office SharePoint Portal Server.

Voor werknemers van de luchtmacht is er ook een voordeel: in het contract staat namelijk een clausule waardoor luchtmacht personeel tegen geringe kosten bepaalde Microsoft pakketten kan verkrijgen voor thuisgebruik.