1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dell maakt weer een nieuwe sprong in de game PC industrie met haar nieuwe XPS Gen4 configuratie. Het systeem komt met trendy neons aan de buitenkant, en high-end hardware aan de binnekant.

De gaming industrie kent een snelle groei, en Dell wil dit onderdeel niet aleen maar aan bedrijven als Alienware weggeven. de nieuwe XPS komt met alle toeters en bellen die je verwacht van een gamesysteem.

De XPS Gen4 presenteerd zichzelf in een nieuw ontworpen zilver chassis in BTX architectuur (Meer informatie over BTX vind je HIER) en een aantal licht effecten aan de voorkant van het systeem. Zeven verschillende kleuren zijn verkrijgbaar, en je kan ze kiezen via het bios. De computer is voorzien van Intel’s 925XE PCI Express chipset met ondersteuning voor de 1066 MHz FSB.

Het basis instapsysteem is verkrijgbaar vanaf €3,699, wat zeker niet het duurste systeem is, waneer er een aantal onderdelen vervangen worden. Met een 3.46 GHz Pentium 4 EE processor (FSB 1066), twee of zelfs 4 Gb aan DDR2 geheugen, twee 400 GByte SATA harde schijven RAID 0 of 1 configuratie, ATI’s X800 XT PCIx grafische kaart en een 19-inch LCD maken het dat de prijs snel opklimt naar €8000, en ook zeer zeker naar Alienware hoogtes.

Net als de competitie geeft Dell ook een 24 uurs support aan XPS klanten.