2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Computerbouwer Dell heeft deze week een limited edition model in haar XPS gaminglijn uitgebracht. Het uitrbrengen van de XPS 600 Renegade quad SLI heeft overigens niets te maken met de overname van Alienware, die ook deze week plaatsvond.

Alleerst maar even de prijs van dit apparaat, die niet minder is dan 9,930 dollar. Voor deze waanzinnige prijs krijgt de koper echter ook een waanzinnige PC terug.
Zo is de kast van de XPS 600 Renegade voorzien van een vlammende print. In de kast liggen vier GeForce 7900 GPUs met elk 512MB geheugen te wachten om eveneens te flammen. De kaarten kunnen gezamenlijk een resolutie van 2.560 x 1.600 pixel uitspuwen en doen dat op de meegeleverde 30 inch LCD monitor van Dell.


De processor is uiteraard een Intel en Dell heeft hier gekozen voor een dual-core Pentium D Extreme Edition die vanuit de fabriek is overgeclockt naar 4,26GHz. De Intel processor wordt ondersteund door een Ageia PhysX processor die een deel van de complexe physics berekeningen in games kan overnemen.

De Intel processor is gemonteerd op een moederbord met een NVIDIA nForce 4 SLI chipset, die ook twee gigabyte aan dual-channel 667MHz DDR 2 geheugen huist.
Qua opslag zijn er twee harde schijven aanwezig, namelijk een 10.000rpm, 160GB grote Raptor schijf van Western Digital en een 400GB versie die op 7.200 toeren draait. Voor het geluid wordt gebruik gemaakt van een X-Fi Fatal1ty geluidskaart van Creative.

Dell heeft uiteraard ook een aantal afgeslankte versies voorhanden en mensen die graag een Ageia physics controller willen hebben, kunnen deze ook meebestellen op de standaard XPS 600 of XPS 400 modellen.