2min

Tags in dit artikel

, ,

Stel je hebt je werkkamer ingericht met klassieke Franse meubels en je wilt graag een PC op je bureau hebben. Probleem is echter dat de meeste PC’s een modern uiterlijk hebben en dus niet echt passen in een klassiek interieur, wat doe je dan?

Dan koop je voor een kleine 55.000 dollar een PC bij het Amerikaanse bedrijf Truvia. Behalve dat je dan een high-end PC koopt, koop je er ook een meubel naar jouw keuze bij. Bij de prijs is inbegrepen dat Truvia de PC volledig integreert in het meubel.
Uiteraard krijg je voor die 55.000 dollar wel een prachtig klassiek meubel, maar ook goedkopere bureau’s en meubels kunnen door Truvia van een PC voorzien worden.


Het ene moment een bureau met pc…… (© Truvia)

Volgens het bedrijf is er een groeiende vraag naar PC’s die niet op PC’s lijken. "Mensen willen niet dat technologie de sfeer bepaalt in hun leefomgeving.", aldus John Wojewidka, eigenaar van Truvia.

Wojewidka werkte het grootste deel van zijn carriëre in de PC business en deed zo nu en dan een gezamenlijk project met meubelmakers en timmermannen.
Omdat er een groeiende vraag naar dergelijke projecten ontstond, vond Wojewidka het tijd voor een gestructureerde aanpak. Zijn aanpak blijkt tot nog toe niet onsuccesvol. Microsoft heeft inmiddels interesse getoond voor het concept. Microsoft wil zich meer gaan richten om digital entertainment en zoekt naar oplossingen om PC’s toe te passen in huiskamers.

Truvia is op het moment bezig met het uitwerken van een aantal prototypes. Daarnaast wil het bedrijf samenwerkingen aangaan met architecten en interieurdesigners. Wojewidka verwacht dat deze samenwerkingen de belangrijkste inkomstenbron voor zijn bedrijf zullen zijn.


…..en het andere moment alleen een stijlvol bureau (© Truvia)

Wat betreft de meubels is volgens Truvia alles mogelijk. Het bedrijf werkt met diverse meubelmakers, waardoor de klant moderne meubels van glas en metaal kan bestellen, maar ook klassieke houten meubels.
Eén van de aangesloten meubelmakers levert zelfs replica’s van museumstukken.

De PC’s die in de meubels verwerkt worden zijn afkomstig van PC bouwer VoodooPC. VoodooPC heeft zich gespecialiseerd in het maken van high-end PC’s voor o.a. gamers.
Het integreren van de PC’s in een duur meubel houdt echter meer in dan het boren van een paar gaatjes voor de USB- en stroomkabels. Het doel van de integratie is namelijk dat de PC niet meer zichtbaar is als deze uit staat.
Een van de grotere problemen was de afvoer van warmte die door de PC geproduceerd wordt. Volgens Wojewidka heeft Truvia er veel aan gedaan om dit probleem te voorkomen.

Net als een normaal meubel, maakt Truvia meubels die voor langere tijd meekunnen. Aangezien PC’s een veel kortere tijd meegaan, worden de meubels zo ontworpen dat het gemakkelijk is om de PC’s in een later stadium te upgraden.