min

Tags in dit artikel

, ,

Het al legendarische Longhorn dat mei 2006 in de schappen zal liggen, krijgt zeven verschillende versies. Volgens SuperSite for Windows is Microsoft hard bezig aan de zeven versies van het besturingssysteem dat Windows XP moet opvolgen.

Windows XP heeft maar vijf verschillende versies: Home, Professional, Tablet, Media Center en Starter Edition. En die laatste is niet verkrijgbaar in Europa. Net als bij XP is het de bedoeling dat de zeven versie verschillende doelgroepen aanspreken. Windows Longhorn zal daarom verschijnen in de volgende vormen:

– Longhorn Home Edition
– Longhorn Premium (Media Center) Edition
– Longhorn Professional Edition
– Longhorn Small Busisness Edition
– Longhorn Mobility (Tablet PC) Edition.

Daarnaast komt er ook nog de wat Paul Thurrot van SuperSite for Windows Longhorn Überedition noemt, dit is een superpakket met alles er op en er aan. Alle toeters en bellen van Longhorn Home, Premium, Professional, Small Business en Mobility zitten er in verwerkt.

Ook komt er een Starter Edition, een minimale versie van het besturingsysteem en een stukje goedkoper. Er wordt nu al geëxperimenteerd in ontluikende markten als Zuidoost-Azie en Rusland met de ‘light versie’ van Windows XP.

Microsoft mikt met het uitbrengen van de zeven verschillende edities zowel op de high-end markt als de gebruiker met een kleiner budget. Volgens Thurrot heeft het softwarebedrijf zelf nog geen commentaar gegeven op de mogelijke release van Longhorn omdat alleen de verschillende namen voor de versies bepaald moeten worden.