1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Harddisk fabrikant Maxtor heeft maandag aangekondigd dat het de voorgenomen plannen voor 2,5 inch harddisks niet zal uitvoeren.

Het afblazen van de plannen zal Maxtor naar schatting 5,4 miljoen tot 7 miljoen dollar gaan kosten. Daarnaast zal het bedrijf ook nog de partijen die bij de productie betrokken zouden worden afkopen. Daarvoor zal Maxtor nog eens 7,6 miljoen tot 9 miljoen dollar moeten uittrekken.

Daarmee keert Maxtor definitief de notebookmarkt de rug toe. 2,5 inch harddisks worden voornamelijk toegepast in laptops. De markt voor notebookschijven is groeiende en wordt momenteel gedomineerd door Toshiba en Hitachi. Recentelijk nog introduceerde ook Western Digital een nieuwe lijn 2,5 inch schijven.

Alhoewel de notebookmarkt dus gestaag groeit, worden er voor de desktopmarkt nog steeds veel meer harddisks geproduceerd. Daarnaast worden desktopschijven met een grote capaciteit ook steeds meer toegepast in home entertainment systemen voor consumenten. Het lijkt er dan ook op dat Maxtor zich meer op deze markten wil gaan richten.

Het afblazen van het 2,5 inch harddisk project van Maxtor is de eerste grote beslissing van het nieuwe management dat sinds september vorig jaar aantrad. Beleggers waren niet echt onder de indruk van de beslissing: het aandeel Maxtor sloot gisteren 4,4% lager op 4,36 dollar per aandeel.