Microsoft heeft gebruikers van een Tablet PC geadviseerd hun apparaat elke dag te rebooten, totdat Microsoft met een oplossing voor een eerder gevonden bug in de Tablet PC editie van Windows komt.

De bug is al bijna een jaar bekend, maar tot nog toe heeft Microsoft geen oplossing voor het probleem gegeven. De bug werd daarom vorige week weer naar buiten gebracht door de site Tablet PC Talk.

De bug in de software zorgt ervoor dat een applicatie genaamd ‘Tabtip.exe’ steeds meer geheugen van de Tablet PC kan opslokken, waardoor de PC uiteindelijk crasht.
De applicatie uitschakelen is een optie, ware het niet dat Tabtip.exe de applicatie is voor het digitaal herkennen van handschriften.

Een oplossing voor het probleem zou kunnen zijn om een handschriftherkenningsprogramma van een andere partij te installeren. Een andere optie is vorig jaar al ontwikkeld door Tablet PC gebruikers. Het is een batch file die om de zoveel tijd de tabtip applicatie uit en inschakelt.

Alhoewel er relatief weinig Tablet PC gebruikers zijn is het toch opmerkelijk dat Microsoft tot nog toe geen update heeft gemaakt die het probleem verhelpt.
Onder druk van de gebruikers lijkt daar nu in ieder geval verandering in te komen.

Volgens een woordvoerder wordt er hard aan een patch gewerkt die binnenkort uitgebracht zal worden. Tot die tijd adviseert Microsoft dus om de Tablet PC dagelijks te rebooten.