2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op Electronic Entertainment Expo (E3) die voor mei dit jaar op planning staat, zullen Sony, Microsoft en Nintendo hun nieuwe consoles demonstreren. Verwacht werd dat Microsoft in eerste instantie een voorsprong op haar concurrenten wilde nemen door de nieuwe XBOX al op de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco in maart zou laten zien.
Microsoft meldde echter net als Nintendo en Sony pas op de E3 een demo te zullen geven met de nieuwe console.

Maar volgens de Amerikaanse website GameSpot hebben vertegenwoordigers van Sony Computer Entertainment America (SCEA) nu aan de site verklaard dat de Playstation 3 al gepresenteerd zal worden op een evenement dat voor de E3 zal plaatsvinden.

Alhoewel de vertegenwoordigers nog niets kwijt wilden over de exacte datum van het evenement, meldden zij wel dat het in ieder geval niet de GDC betreft.
Volgens de roadmap van Sony, waar nauwkeurig alle data omtrent Sony producten wordt vermeld, zal de eerste presentatie van de Playstation 3 voor het einde van Sony’s fiscale jaar plaatsvinden. Gezien het feit dat het fiscale jaar van het Japanse bedrijf op 31 maart eindigd, zou een presentatie eind maart niet onwaarschijnlijk zijn.

Daarbij moet echter opgemerkt worden dat zowel Sony als Microsoft en Nintendo traditioneel events houden is Las Vegas voorafgaand aan de E3. Vorig jaar gebruikte Sony een dergelijk event al om de PSP aan te kondigen. Als Sony dus dit event gaat gebruiken om de Playstation 3 te presenteren is het zeer goed mogelijk dat ook concurrenten Microsoft en Nintendo hun evenement zullen aangrijpen om hun nieuwe console te showen.