2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Kopers van de XPS Gen 5, het vlaggenschip van Dell, zullen in de toekomst een SATA II harde schijf kunnen aanschaffen van 500GB. Van deze harde schijven zal de koper er maximaal drie stuks in zijn systeem kunnen laten steken.

Volgens Dell zal het bedrijf de harde schijven leveren rond de tijd dat Intel haar Pentium D op de markt zal brengen. Dell is de eerst grote verkoper die start met het verkopen van SATA II harde schijven. De XPS Gen 5 zal standaard uitgerust zijn met een Intel Pentium 4 640, welke draait op 3,2Ghz. De XPS Gen 5 heeft een startprijs van rond de 2.000 dollar.

Dell heeft echter nog vele opties voorzien zoals een dual-core Pentium Extreme Edition en tot 4GB aan DDR2-667 geheugen. De koper heeft ook de keuze tussen een GeForce 6800 of een ATI X850XT PE. Dell zal geen SLI varianten van het systeem verkopen. Verwacht wordt dat de prijs door die vele opties snel de 5.000 dollar zal halen. Wil je er nog een monitor bij en enkele randapparaten zal de prijs richting de 6.000 dollar gaan.

Minder extreem dan de XPS, is de DimensionTM 9100. Deze nieuwe generatie dektop PC zal worden uitgevoerd in “Alpine white” of “Arctic Silver”. Prijzen van deze nieuwkomer beginnen rond 1.050 dollar voor een Pentium 4 630 (3Ghz), 512MB geheugen, 160GB harde schijf, een DVD/CD-RW en een ATI X300SE grafische kaart. Als besturingssysteem zal Microsoft’s Windows Media Center Edition 2005 worden meegeleverd. Als optie is er ondermeer een dual-core Pentium D beschikbaar.

We bedanken WouT voor het insturen van dit bericht!