4min Devices

Samsung breidt lijn laserprinters uit

Samsung Electronics breidt haar succesvolle lijn laserprinters uit met de uiterst compacte personal laserprinter ML-2010, de sterk presterende netwerkprinter ML-2551N voor op kantoor en de multifunctionele netwerkprinter SCX-4720F, die direct vanaf een USB-stick kan printen. Met de drie nieuwe laserprinters maken gebruikers eenvoudig en snel kwalitatief hoogwaardige afdrukken, waarbij de onderhoudskosten laag blijven. Samsung neemt sinds het begin van 2005 de derde positie in op de Nederlandse markt van monochrome laserprinters en verwacht met deze technologisch vooruitstrevende modellen haar marktpositie te verstevigen.

Samsung breidt lijn laserprinters uitPersonal laserprinter: ML-2010
Samsung heeft met de monochrome laserprinter ML-2010 professioneel printen in een stijlvol jasje gestoken. De ML-2010 maakt in hoog tempo afdrukken van hoge kwaliteit en is eenvoudig te bedienen. Bovendien kan het compacte apparaat met afmetingen van 36x30x22 cm makkelijk op elk bureau worden geplaatst. Per minuut drukt de ML-2010 twintig A-4 pagina’s af in een maximale afdrukkwaliteit van 1.200×600 dpi. Daarbij rolt door de toepassing van een 150 MHz processor bij een printopdracht de eerste pagina direct uit het apparaat. Met de praktische ‘Toner Save’-knop kan de gebruiker tot maar liefst 40% toner besparen. Ook kan hij met de ML-2010 op papier bezuinigen. Hij kan er namelijk voor kiezen twee, vier of zestien pagina’s op één pagina te printen. De printer is voorzien van een papierlade voor 150 vel en kan perfect overweg met uiteenlopende papierformaten, zoals enveloppen, etiketten, indexkaarten en transparanten. De ML-2010 heeft een standaardgeheugen van 8 MB, een USB 1.1-interface en is compatible met uiteenlopende besturingssystemen, waaronder Windows en diverse Linux besturingssystemen. Met slechts vier muisklikken is de printer geïnstalleerd.

De Samsung laserprinter ML-2010 is vanaf heden verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 149,00, inclusief B.T.W. en twee jaar on-site garantie.

Netwerkprinter: ML-2551N
De Samsung netwerkprinter ML-2551N is de ideale printeroplossing voor meerdere gebruikers op kantoor. De printer levert hoge prestaties tegen relatief lage kosten. De ML-2551N verwerkt in een snel tempo en met het grootste gemak zelfs de grootste printopdrachten, dankzij een supersnelle USB 2.0 interface, een parallelle interface (IEEE1284) en een flink standaard geheugen van 32 MB, dat kan worden uitgebreid tot 160 MB. Dit combineert de printer met een printsnelheid van maximaal vierentwintig A-4 pagina’s per minuut en een hoge afdrukkwaliteit van 1.200 dpi. De ML-2551N is zuinig in het gebruik. De toner biedt een gebruiksduur van 10.000 pagina’s, wat ongekend lang is in vergelijking met zijn concurrenten. Met de ‘Toner Save’-knop kan bovendien tot 40% toner worden bespaard, terwijl met een druk op de ‘Duplex Print’-knop de printer dubbelzijdige afdrukken maakt. De printer beschikt over een papiercassette voor 500 pagina’s en een multifunctionele lade voor 100 pagina’s en kan worden uitgebreid met een papiercassette voor nog eens 500 vel.

De ML-2551N is vanaf heden beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van € 749,00, inclusief BTW en twee jaar on-site garantie.

Multifunctionele netwerkprinter: SCX-4720F
Met de Samsung SCX-4720F introduceert Samsung een multifunctionele laserprinter met een unieke USB-functie. Gebruikers kunnen met dit model een scan direct op een USB-stick plaatsen of direct een afdruk maken van een document op een USB-stick zonder tussenkomst van een PC. De SCX-4720F is speciaal ontwikkeld voor teams van ongeveer 10 mensen die met één netwerkoplossing snel en in hoge kwaliteit willen printen, kopiëren, scannen in kleur en faxen. De multifunctional heeft een print- en kopieersnelheid van 20 pagina’s per minuut en een resolutie van maximaal 1.200 dpi en is voorzien van een ‘Toner Save’-knop waarmee tot 40% aan toner bespaard kan worden. Met de handige ‘2-sides-in-1′-kopieerfunctie kunnen twee scans of pagina’s op één pagina worden gekopieerd. Ook biedt de multifunctional diverse andere praktische editing-functies, zoals ‘Optical Character Recognition’ (OCR), waarmee gescande documenten kunnen worden omgezet naar bewerkbare ‘rich text’-bestanden, Auto-fit, Clone Copy en Poster Copy. Met de laatste functie kunnen documenten op A4-formaat tot 300% worden vergroot.

Ook is de SCX 4720F inzetbaar als flatbed kleurenscanner voor scans met een maximale resolutie van 4800 dpi. De geïntegreerde fax heeft een 33.6 kbps modem en een faxgeheugen van 4 MB. De gebruiker kan met een druk op de knop veertig voorkeuzenummers kiezen en tweehonderd nummers voorprogrammeren voor versneld faxen.

De Samsung multifunctional SCX-4720F is vanaf heden beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van € 549,00, inclusief BTW en twee jaar on-site garantie.