2min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft een nieuwe 4-in-1 laserprinter uitgebracht die bedoeld is voor kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf heeft verder plannen om binnenkort ook nog een nieuwe single-pass laserprinter uit te brengen en komt daarnaast ook binnenkort met de kleinste multifunctionele printer ter wereld.

SCX-4521F
Als eerste is er dus de nieuwe 4-in-1 laserprinter die de naam SCX-4521F mee heeft gekregen. Behalve dat het apparaat doet wat het moet doen, heeft Samsung een aantal aparte opties toegevoegd die voor wat meer efficiëntie moeten zorgen. Zo is er de ‘Favourite Copy’ optie, waarmee er per gebruiker ingesteld kan worden welke printopties hij het meest gebruikt. Met de ‘Clone Copy’ optie kan één printopdracht meerdere keren op één vel papier worden geprint en zorgt de ‘Auto Fit’ modus ervoor dat de printopdracht automatisch aangepast wordt aan de grootte van de pagina.
Apart is ook de zogenaamde ‘ID Copy’ mode, waarmee snel een identiteitskaart gekopieerd kan worden. In totaal gooit de SCX-4521F er maximaal twintig A4’tjes per minuut uit.

CLP-600
Het tweede model is zoals gezegd een single pass printer, wat inhoudt dat de opdracht in één keer op het papier wordt afgedrukt, zodat de printsnelheid verhoogd wordt. De machine is bedoeld voor kleurenprints en de CLP-600 kan twintig A4’tjes in kleur per minuut afdrukken. De 600 is naast de standaardversie ook nog in een netwerkversie en een Postscript PCL-versie verkrijgbaar.

SCX-4200
Het laatste model dat Samsung binnenkort gaat uitbrengen is meteen de kleinste multifunctionele laserprinter ter wereld. Samsung richt het apparaat op studenten, kleine kantoren en mensen met een kantoor aan huis. Om die doelgroepen aan te spreken heeft Samsung de printer zeer zuinig gemaakt en kan de machine 18 zwartwit pagina’s per minuut printen.
Ook dit model bevat de speciale ‘Auto Fit’, ‘Clone Copy’ en ‘ID Copy’ modes

Alle modellen zijn vanaf volgende maand te koop, waarbij er voor de SCX-4521F 339 euro betaald moet worden. De CLP-600 kost 659 euro en de SCX-4200 gaat voor 199 euro over de toonbank.